Skip to content

Career

We are always eager to meet energetic and talented professionals who would like to join our team.

If you wish to be considered for any future positions, please connect with us at Storytel Books here.

Vi söker:

Styrelseledamot till nytt softwarebolag  inom publishing

Mockingbird Publishing Software AB är ett nybildat mjukvarubolag som utvecklar affärssystem för förlag. Bakom bolaget står de två svenska förlagskoncernerna Bonnier Books AB samt Storytel Books AB som äger 49 % vardera. Nu söker vi en oberoende ledamot till styrelsen med erfarenhet från mjukvarubolag och styrelsearbete.

Bakgrund

Det har hittills saknats en stark aktör som utvecklar moderna affärssystem för förlagsverksamhet och tillsammans är de två stora ägarna Bonnier Books AB och Storytel Books AB, med verksamheter i Norden och Europa samt gedigen erfarenhet från förlagsaffärer, en stark ägarkonstellation.

I uppstarten av bolaget finns Mockingbird som det främsta systemet, ett produktlivscykelsystem. Mockingbird stödjer hela förlagsprocessen från idé till färdig bok som används av de flesta som arbetar inom ett förlag. Mockingbird har sedan 2015 utvecklats av Bonnierförlagen i Sverige och har åtta anställda som arbetar med drift och utveckling. Samtliga anställs av det nybildade bolaget som kommer att vara placerat i Stockholm. Ambitionen är att bolaget ska fortsätta utvecklingen av Mockingbird, men också andra skräddarsydda affärssystem, så som exempelvis ett Contract, Rights och Royalty-system, dels åt de egna koncernförlagen, dels åt andra externa förlag och kunder.

Ägare/andelar

Storytel Books AB 49%
Bonnier Books AB 49%
Personal 2%

En eventuell försäljning av bolaget ska utvärderas om 3-5 år efter uppstarten, för att se om en ny majoritetsägare, som i huvudsak fokuserar på utvecklings-/mjukvarubolag, kan driva och utveckla företaget vidare när verksamheten har etablerats.

Vem är du?

Vi söker nu en oberoende styrelseledamot utanför ägarkoncernerna till styrelsen som kan hjälpa oss att utveckla företaget i rätt riktning, och vi tror att du har följande bakgrund:

  • Gedigen affärskompetens och erfarenhet från bolagsstyrning
  • Tidigare erfarenhet från styrelsearbete i ägarledda bolag
  • Erfarenhet från företag i uppbyggnadsfas, gärna från mjukvarubolag
  • Erfarenhet inom IT med kunskap om systemutveckling

Ansök här

Om Storytel Books AB

Storytel Books samlar alla förlagsverksamheter inom Storytel-koncernen med snart 200 års erfarenhet av bokutgivning inom alla format, såväl tryckta som digitala böcker. Moderbolaget, Storytel AB (publ.), är en av världens marknadsledande streamingtjänster för ljud- och e-böcker med verksamhet i över 20 länder. www.storytelbooks.com

Om Bonnier Books AB

Bonnier Books samlar Bonniers bokrelaterade verksamheter. Idag spänner dessa från förlag till bokhandelskedjor och digitala prenumerationstjänster för ljud- och e-böcker.